OK

غلامحسين دواني/ فراريان مالياتي از سرکشي به حساب ها ناخرسندند

يک کارشناس حسابرسي مي‌گويد موضوع سرکشي به حساب‌ها براي بسياري از فراريان مالياتي و افرادي که علاقه‌اي به اظهار اموال و دارايي خود ندارند ناخوشايند است و حواشي‌اي را ايجاد کرده است

غلامحسين دواني/ فراريان مالياتي از سرکشي به حساب ها ناخرسندند

غلامحسين دواني/ فراريان مالياتي از سرکشي به حساب ها ناخرسندند

غلامحسين دواني/ فراريان مالياتي از سرکشي به حساب ها ناخرسندند

ايسنا مورخ 14 آبانماه 1396

يک کارشناس حسابرسي مي‌گويد موضوع سرکشي به حساب‌ها براي بسياري از فراريان مالياتي و افرادي که علاقه‌اي به اظهار اموال و دارايي خود ندارند ناخوشايند است و حواشي‌اي را ايجاد کرده است. با اين حال سازمان امور مالياتي نيز مي‌بايست برخورد مناسب‌تري اتخاذ مي‌کرد و به حساب‌هاي پيش از فروردين‌ماه سال ۱۳۹۵ سرکشي نمي‌کرد تا اين شائبه ايجاد نشود که دولت به دنبال کاهش درآمدهايش به سرکشي به حساب‌ها و تلاش براي افزايش درآمد مالياتي روي آورد.

غلامحسين دواني در گفت‌وگو با ايسنا، درباره موضوع سرکشي سازمان امور مالياتي به حساب‌هاي بانکي که اين روزها حاشيه‌ساز شده است، اظهار کرد: خوشبختانه در هفته گذشته بين مسوولان مالياتي، نمايندگان مجلس و نمايندگان اتاق بازرگاني جلساتي برگزار شد و تفاهم‌نامه‌اي به عمل آمد تا به موجب آن دستورالعملي براي موضوع سرکشي به حساب‌هاي بانکي تعيين شود. به موجب اين تفاهم‌نامه سقف سرکشي به حساب‌هاي بانکي به پنج ميليارد رسيد و قرار بر اين شد که آيين‌نامه‌اي نوشته شود که سازمان امور مالياتي به هر پولي سرکشي نکند.

وي افزود: البته سازمان امور مالياتي نيز تاکنون به هر پولي سرکشي نمي‌کرد و واقعيت اين است که به پول‌هايي سرکشي شده است که تاکنون مشکل داشته‌اند و تفاهمي به عمل آمده و احتمالا در هفته جاري بخشنامه‌اي صادر شود که سرکشي به حساب‌ها از ۵۰۰ ميليون تومان به پنج ميليارد تومان افزايش يابد و قرار براين شد تا براي بنگاه‌هاي توليدي کمتر حساسيت به خرج داده شود و بيشتر براي تراکنش‌هاي بانکي مشکوک به پولشويي حساسيت به خرج داده شود. به نظر مي‌رسد به اين ترتيب معضلات کمتر شود.

اين اقتصاددان اضافه کرد: به هرحال در کشوري که فرار مالياتي در سطح گسترده‌اي وجود داشته و افراد بسياري هستند که علاقه ندارند دارايي خود را اظهار کنند، طبيعي است که هر نوع سرکشي براي اين افراد ناخوشايند است و تا جايي که ما در جريانيم اغلب کساني که مورد بازخواست قرار گرفتند، افرادي بودند که دلايل قانع کننده‌اي براي حساب‌هاي خود نداشتند و اگر پاسخ قانع کننده‌اي داشتند مشکل‌شان حل مي‌شد.

دواني در ادمه سخنانش گفت: فراموش نکنيد که اگر شما ملکي به ارزش ۱۰۰ ميليارد تومان داشته باشيد و آن را بفروشيد و پولش را به حساب خود بريزيد کسي با شما کاري ندارد چرا که شما ماليات ملک را داده‌ايد و اگر سهمي در بورس خريده و ۱۰۰۰ تومان فروخته باشيد يا ارث کلاني برده باشيد باز کسي با شما کاري ندارد. البته ممکن است مورد سوال قرار گيريد ولي در صورتي که مشخص شود ماليات‌هاي مربوط به آنها را پرداخت کرده‌ايد کسي با اموال شما کاري نخواهد داشت.

وي اضافه کرد: به طور کلي بخشي از حواشي اخير به دليل جريان‌سازي عليه سازمان امور مالياتي بود و بخشي ديگر نيز البته به برخورد نامناسب برخي ماموران مالياتي بوده است. ماموران مالياتي بايد بياموزند که نبايد با افراد از شيوه‌ي ارعاب استفاده شود. برخي از افرادي که اخيرا نسبت به اين مساله اعتراض داشتند گفتند ماموران مالياتي از آنها اغرارنامه گرفته‌اند يا مامور با دستبند ايستاده و آنها ترسيده‌اند. اين مواردي است که نبايد صورت گيرد. البته بايد هر شهروندي ياد بگيرد که در اين گونه موارد به وکيل مراجعه کند چون ممکن است بسياري از قوانين را نداند و اگر قرار باشد اتهامي به آنها تفهيم شود بايد به آنها بگويد که برگه را امضاء کند يا خير.

اين اقتصاددان اضافه کرد: در ايران فعالان اقتصادي عموما نه مشاور حقوقي و نه مشاور مالياتي دارند، طبيعي است که مامور مالياتي ممکن است از اين ضعف استفاده کرده باشد.

دواني اين را هم گفت: مراجعه به حساب‌هاي بانکي حداقل از اصلاحيه سال ۱۳۸۰ تاکنون طبق قانون وجود داشته، ولي سازمان امور مالياتي به آن عمل نکرده است. البته خوب بود که عمل به آن از تاريخ يکم فروردين‌ماه سال ۱۳۹۵ انجام مي‌شد و به گذشته بر نمي‌گشت چون علي‌رغم اين که اين موضوع مسبوق به سابقه بوده، ولي سازمان امور مالياتي خود مراجعه نکرده است و اکنون اين شائبه پيش آمده که چون درآمدهاي دولت کاهش پيدا کرده سازمان امور مالياتي اين اقدامات را انجام مي‌دهد.

اين کارشناس حسابرسي، اظهار کرد: البته اکنون خوشبختانه تفاهم‌نامه‌اي امضاء شده است که چارچوب‌ها را بهتر کرده است.

به گزارش ايسنا، در هفته‌هاي اخير حواشي و مسائلي پيرامون موضوع سرکشي سازمان امور مالياتي به حساب‌هاي مشکوک پيش آمد و در نهايت در هفته‌اي که گذشت توافقي ميان سازمان امور مالياتي، نمايندگان مجلس و اعضاي اتاق بازرگاني برقرار شد تا براي سرکشي به حساب‌هاي بانکي حدودي تعيين شود.


1396/08/16

Bookmark and Share   شماره خبر :2717 تعداد بازدید :1079

درج نظرات اخبار

نویسنده *
نظر *
کد ویژه
کد امنیتی
Captcha reload